Nabeschouwing Waasland-Beveren – OHL

Waasland-Beveren heeft vanavond een zeer goede  zaak gedaan. Het won met 2-0 tegen OH Leuven na doelpunten van Badash en De Smet. Waasland-Beveren vergroot door deze overwinning de voorsprong op achtervolgers Beerschot en Lierse en kan stilaan beginnen dromen van zekerheid over een verlengd verblijf in eerste klasse.

De eerste tien minuten waren volledig voor de thuisploeg. Een erg aanvallend ingesteld Waasland-Beveren creëerde via de rechterflank kans na kans. De eerste grote kans was voor Badash maar zijn kopbal ging net over de winkelhaak. Meteen erna krijgt Sonck de bal in de kleine rechthoek maar zijn omhaal gaat een metertje naast doel. Sonck krijgt enkele minuten later opnieuw een kans maar hij kan net niet afdrukken. Remacle blijft ondertussen de rechterflank afdweilen en hij brengt de bal opnieuw voor doel maar Badash kan er net niet bij. Na deze sterke tien minuten valt het tempo een beetje weg en kan Leuven het evenwicht herstellen. De eerste kans voor OHL  komt er na een fout van Blondelle die daarvoor een gele kaart kreeg. De vrijschop wordt door Coosemans over doel getikt. Leuven combineerde in het resterende deel van deze eerste helft het best, maar het was Waasland-Beveren dat nog de beste kansen bij elkaar speelde. Zo kwam Remacle opnieuw rechts voor doel maar hij twijfelde tussen een schot en voorzet en schoot de bal voorlangs.

De eerste kans uit de tweede helft was voor Waasland-Beveren. De Smet wordt alleen voor doelman Bailly gebracht maar hij twijfelde net iets te lang om af te werken. Sensatie op de Freethiel wanneer Blondelle na een onschuldig duel zijn tweede rode kaart krijgt. Glen De Bloeck grijpt meteen in door Shish in te brengen ten nadele van Remacle en Farssi een rij op te schuiven. Hierdoor kreeg Waasland-Beveren opnieuw voet aan de grond. D’Ulivo rukte mooi op en legde de bal af naar De Smet die zijn bal in hoekschop zag verdwijnen. De corner van De Smet wordt via een tussenstop door Badash tegen de netten getrapt. 1-0 en de Freethiel recht op de banken. Niet veel later kunnen de supporters opnieuw juichen wanneer de thuisploeg opnieuw scoort. Farssi wordt op de linkerflank vrijgespeeld en brengt de bal mooi voor waar De Smet de 2-0 binnen kopt. OH Leuven probeert nog tegen te prikken maar de verdediging houdt goed stand.

Zo wint Waasland-Beveren tegen OH Leuven en neemt het zo revanche voor de verliespartij uit de heenronde. Door het verlies van Lierse en het gelijkspel van Beerschot lopen we verder uit op onze achtervolgers. We springen nu zelfs over Gent en Charleroi en staan op een elfde plaats. Het is nog niet binnen, maar we doen opnieuw een erg goede zaak met het oog op het behoud. Volgende week proberen we op Bergen onze knappe reeks verder te zetten.