Nabeschouwing Lierse – WB

Enkele uren voor de sneeuw over ons land trok, is Waasland-Beveren er gisteren in geslaagd om een punt van het Lisp naar de Freethiel te brengen. Het was geen goede wedstrijd van beide ploegen, maar met een punt op verplaatsing tegen een rechtstreekse concurrent doen we een goede zaak.

Het was al enkele dagen voor de wedstrijd duidelijk dat onze jongens door een groot legioen supporters zou aangemoedigd worden. Het zien van het bezoekersvak met de ruim 800 meegereisde supporters moet onze spelers (met nieuwkomers Remacle, Ivens en De Smet in de basiself) een beetje extra warmte gegeven hebben. En dat was nodig, want het was ijskoud op het Lisp. Op het eerste zicht zag het veld er goed uit, maar spelers klaagden reeds voor de wedstrijd over de slechte staat van het veld. De harde en hobbelige ondergrond maakte mooi voetbal quasi onmogelijk. De Pallieters stonden bij aanvang van de wedstrijd vier punten achter op Waasland-Beveren en moesten dus absoluut winnen om opnieuw aansluiting te krijgen. Het was dan ook Lierse dat het meest in de aanval trok, zonder echt grote kansen te creëren. Een keer hielden we onze adem in toen Claasen het van ver probeerde. Zijn bal ging gelukkig net naast. Net voor rust was het Waasland-Beveren dat nog het dichtste bij een doelpunt was. De kopbal van Belhocine op voorzet van Sibum was echter niet goed geplaatst.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel slordigheden van beide elftallen en weinig echt grote kansen. Een keer kon Lierse de bal goed voor doel zetten, maar Ivens kon de bal in de kleine rechthoek nog in corner werken. De beste kans was opnieuw voor Waasland-Beveren. In de allerlaatste minuut kon Badash een voorzet op doel koppen maar zijn bal ging net over doel.

Lierse creëerde de meeste kansen, maar de beste twee kansen waren dan weer voor Waasland-Beveren. Hoe dan ook verdiende geen van beide ploegen de overwinning en is de 0-0 einduitslag een terechte afspiegeling van deze wedstrijd.

Waasland-Beveren doet met dit gelijke spel een goede zaak in het klassement. Met opnieuw een wedstrijd gespeeld behoudt het dezelfde vier punten voorsprong op eerste achtervolger Lierse. Het vergroot bovendien de voorsprong op Beerschot dat met 4-0 verloor op Kortrijk. Nog zeven wedstrijden alles geven! Tot volgende week thuis tegen OH Leuven!

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, Belhocine, Badash, Remacle (87′ Plut), Sibum, Sonck (81′ Farssi), Rowell (40′ Shish), D’Ulivo, De Smet, Ivens, Blondelle