Nabeschouwing WB-KVK

Waasland-Beveren heeft vanavond op de Freethiel zijn tweede thuisoverwinning behaald. Het won met 1-0 tegen KV Kortrijk na een felbevochten wedstrijd. Een doelpunt van Badash in de tweede helft bracht de supporters in extase. Door deze overwinning klimmen we naar de dertiende plaats in het klassement.

De wedstrijd begon met acht minuten vertraging. Scheidsrechter Brinckman verplichtte enkele spelers om hun kousen aan te passen. Deze vertraging leek in het voordeel van de bezoekers te spelen, want zij waren in de beginfase de meest bedrijvige ploeg. Coosemans moest in de beginfase twee reddingen uit zijn handschoenen toveren. De eerste kans voor WB was voor Cruz maar zijn bal ging naast. Opschudding op de Freethiel wanneer iedereen een penalty claimt na handsbal, maar de scheidsrechter fluit geen penalty. Even later een schietkans van Sonck maar doelman Keet redt makkelijk. De beste kans voor Kortrijk kwam er na een uitbraak van Chavarria. Coosemans kan nog net met de voet redding brengen. Even later opnieuw de bezoekers maar het schot van Martin gaat net voorlangs. Net voor rust wordt Cruz nog onderuit getrapt maar hij komt met de schrik weg.

Waasland-Beveren komt vol goede moed uit de kleedkamer en creĆ«ert verschillende doelpogingen. De eerste is voor Lepoint, maar zijn schot uit de draai gaat net over. Opnieuw consternatie wanneer Sonck wordt afgefloten voor buitenspel. Volgens de supporters op de zittribune die allemaal rechtveerden was het onterechte beslissing. Even later opnieuw Sonck in een hoofdrol, maar hij kopt de voorzet van Rowell naast. Rond het uur zet Belhocine een knappe actie op. Hij steekt d’Ulivo prachtig diep en die zet voor naar de eerste paal waar Barak Badash voor de doelman komt en de 1-0 tegen de netten prikt. De Freethiel in lichterlaaie! Ei zo na was het enkele minuten later 2-0, maar een ingestudeerde vrijschop wordt door Sonck op de doelman getrapt. Waasland-Beveren claimt ook in de tweede helft nog een strafschop na een trekfout op Lepoint, maar opnieuw laat de scheidsrechter doorspelen. Een hardwerkende Sonck doet in de slotfase nog een mooie actie langs de lijn en speelt zich knap vrij maar er is niemand gevolgd. In de vier minuten extra tijd bibbert de hele Freethiel en schreeuwen de supporter de longen uit hun lijf, maar na het fluitsignaal mag het vuurwerk opnieuw afgeschoten worden.

Zo behaalt Waasland-Beveren zijn vijfde overwinning en schuift verder op in het klassement. Op basis van de tweede helft kunnen we deze overwinning verdiend noemen. We staan nu op een dertiende plaats, boven Cercle, Lierse en Beerschot. Enige smet op deze wedstrijd is de gele kaart voor Bas Sibum waardoor hij er volgende week tegen Cercle niet bij zal zijn.

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, Shish, D’Ulivo, Blondelle, Belhocine, Sibum, Rowell, Cruz (87′ Cavens), Lepoint, Badash (87′ Ladriere), Sonck.