Nabeschouwing WB-KRC

In wat leek op een galawedstrijd heeft Waasland-Beveren woensdagmiddag een over-verdiend gelijkspel behaald tegen Racing Genk. De Limburgers kwamen op voorsprong via Vossen, maar Badash maakte met een droge knal in de tweede helft gelijk. Zo gaat onze club met goede moed de winterstop in.

De Freethiel was voor deze wedstrijd met ruim 6300 supporters goed gevuld, ondanks het feit dat de wedstrijd op een woensdagmiddag gespeeld werd. We zagen veel gezinnen met kinderen, en de kerstmarkt en een romantisch huwelijksaanzoek van een van onze mascottes maakte het plaatje af. Dit alles zorgde voor een sfeervol stadion, met gezangen van beide supportersclans. En ook de spelers zorgden voor een perfecte voetbalmiddag. Zij zorgden met verzorgd en goed georganiseerd voetbal voor een erg aangename wedstrijd, misschien wel de beste die we dit seizoen gezien hebben. De eerste grote kans is voor Genk maar het schot van Gorius belandt op de paal. Lepoint, waarschijnlijk bezig aan zijn laatste wedstrijd voor Waasland-Beveren, probeert enkele keren uit te breken, maar hij wordt in de beginfase tweemaal afgefloten wegens buitenspel. Waasland-Beveren neemt na een goede start van Genk het heft in handen en combineert mooi. D’Ulivo kan een poging van Buffel nog net op tijd ontzetten en een vrijschop van Vossen belandt in de muur. Wanneer een mooie combinatie van de thuisploeg geen doelkans oplevert, kan Genk op de tegenstoot tot in het strafschop gebied komen. Na wat geharrewar komt de bal in de voeten van Vossen die kan afronden. 0-1 voor Genk. Waasland-Beveren lijkt echter niet van slag en blijft goed spelen. Het levert meteen een dot van een kans op voor Badash, die zich goed vrijloopt en op doel kan afstormen, maar zijn knal wordt door doelman Van Hout in het zijnet gewerkt. Net voor rust noteren we nog een kans van Cruz maar zijn schot is iets te zwak om Van Hout te bedreigen.

Na de rust is de eerste kans voor Badash maar zijn poging gaat net voorlangs. Maar ook Genk is gevaarlijk. Een schot van De Ceuleer – tot dan goed uit de wedstrijd gehouden door d’Ulivo – kan nog net door Coosemans uit doel geranseld worden. Het sein voor Glen De Boeck die Farssi in de plaats van Shish brengt en zo extra aanvallende impulsen op de mat wil zien. Even later schreeuwt de ganse Freethiel om een penalty wanneer een vrijschop duidelijk door een Genkse arm wordt aangeraakt, maar scheidsrechter Smet laat verder spelen. Een minuut later is er dan toch gerechtigheid wanneer Badash zich van zijn verdedigers kan  losrukken, op doel kan afgaan en de bal beheerst naast Van Hout in doel trapt. De over-verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg die op dat moment de wedstrijd volledig in handen heeft. En Waasland-Beveren ruikt de overwinning. Een poging van Sonck wordt nog net afgeblokt door Koulibaly. In de laatste tien minuten werd het nog even warm voor Waasland-Beveren wanneer Genk op het gaspedaal duwde, maar de laatste pas komt telkens niet goed terecht. De beste kans van de tweede helft was nog voor Waasland-Beveren, maar Badash kan net niet goede genoeg de bal klaarleggen en wanneer hij dan uiteindelijk toch trapt had hij beter gelaten voor Sonck.

Deze wedstrijd eindigde dus op een 1-1 eindstand. Hiermee kon iedereen vrede nemen, al mogen we misschien stellen dat Waasland-Beveren een overwinning verdiende. Maar al bij al mogen we opnieuw heel tevreden zijn over de geleverde prestatie en het meer dan verdiende punt. Alle aanwezigen hebben zich heel goed geamuseerd. Er was veel volk, goed voetbal en goede sfeer. Trainer Mario Been van Genk was dan ook vol lof over onze ploeg en over de steun van onze supporters. De Boeck behaalt door dit gelijkspel een knappe 11 op 18 en kan terugblikken op een zeer geslaagde periode. Nu is het even tijd voor een weekje vakantie waarna de spelers en staf naar Turkije op stage gaan. Om er in het nieuwe jaar voluit voor te gaan en zo snel mogelijk het behoud veilig te stellen.

Waasland-Beveren speelde met: Coosemans, D’Ulivo (79′ Zennaro), Shish (58′ Farssi), Blondelle, Sibum, Belhocine, Rowell, Cruz, Lepoint, Sonck, Badash