Beloften spelen ongelukkige wedstrijd op Sclessin

Als men in de hoek zit waar de klappen vallen, loopt het meestal goed fout. Zo vernam Tim Bavré pas vrijdag laat dat Vito Plut (geblesseerd) en Franco Zennaro afhaakten voor de verplaatsing naar het hoog gerangschikte Standard. Sam Vermeylen, Seoudi, Mendy en Badash (eerste helft) van de A-kern waren wel van de partij.

De opening van Waasland-Beveren mocht gezien worden. Zonder uitgespeelde kansen te creëren, namen de Waaslanders de eerste 25 minuten het betere van het spel voor hun rekening. Na 17 minuten mocht de thuisploeg een hoekschop nemen toen plots aan de tweede paal een fluitsignaal klonk. Zowel de spelers van Standard als die van WB keken verbaasd om zich heen en vroegen zich af wat er aan de hand was. Blijkbaar had de man in het zwart voor strafschop gefloten en omdat de Luikenaars hierover niet lastig wilden doen, werd het cadeau ook uitgepakt. Een paar minuten later kreeg Meyntjens een kwalijke tik op de knie en Pieter moest noodgedwongen naar de kant. Laat ons hopen dat de blessure die wordt gevreesd (meniscusletsel) meevalt. In de 34ste minuut wilde Yannick Cathoir eigen balverlies herstellen, deed dat misschien iets te enthousiast, maar de rode kaart die volgde was voor discussie vatbaar. Onze coach was nog de nodige notities aan het nemen, toen de 2-0 werd gescoord. Er waren toen 35 minuten gespeeld.

Kort daarna kreeg Pieter Meyntjens een kwalijke trap op de knie te verwerken en moest noodgedwongen naar de kant. Laat ons duimen dat de blessure die wordt gevreesd (meniscusletsel) meevalt.

Aan de rust werd Barak Badash gewisseld voor Karim El Ouahidi van de U19 die in laatste instantie was opgebeld om mee te rijden naar Luik. Amper 5 minuten na de pauze vond de scheidsrechter dat het weer eens tijd was om het aspect “humor” niet te verwaarlozen. Een spits van de thuisploeg drong de 16 meter binnen, een verdediger van WB ging er achteraan maar raakte niet bij de Standard-speler en terwijl beide spelers zonder contact nog rechtop stonden, floot de ref voor een tweede elfmeter-trap. Niet eerder gezien, zo vonden ook de spelers uit de A-kern van WB, maar de Rouches maalden daar niet om zodat  even voorbij het uur de 3-0 op het scorebord stond. Tot overmaat van ramp moest in de 70ste minuut ook Seoudi met problemen in de hamstrings naar de kant waardoor Tim Bavré reservedoelman Ruben Coppens in de vuurlijn diende te posteren. De 4-0 in de 75ste minuut was enkel nog voor de statistieken van belang. Ondanks de zware 4-0 cijfers, voetbalden onze jongens bij momenten niet onaardig, maar het broodnodige tikkeltje meeval om punten en overwinningen te pakken, ontbreekt voorlopig te vaak.

De volgende opdracht van onze beloften is er opnieuw eentje om U tegen te zeggen. Volgende vrijdag 7 december om 19u30 wordt de laatste wedstrijd voor de winterstop afgewerkt en dan is de bestemming Anderlecht.