Waasland-Beveren behaalt oververdiend gelijkspel

Vanavond behaalden we in een felbevochten duel een 1-1 gelijkspel tegen Lierse. De bezoekers kwamen in de eerste helft op penalty op voorsprong maar Badash maakte kort voor tijd oververdiend gelijk.

In de eerste vijf minuten was Lierse de gevaarlijkste ploeg, maar daarna kwam de thuisploeg onder stoom. De eerste kans is voor Badash maar hij wordt in de rug geduwd. De scheidsrechter ziet er echter geen strafschop in. Na knap voorbereidend werk van Plut komt de bal net buiten de baklijn voor de voeten van Ladrière maar hij mist zijn schot. En Waasland-Beveren gaat verder. Nu is het Shish die kan oprukken tot aan de achterlijn en de bal kan voorzetten maar doelman Sels – die een sterke wedstrijd speelt – kan nog net de bal voor een aanstormende Ladrière wegtikken. De eerste kans voor Lierse is meteen prijs: Doumbia zet zich breed op een doorgebroken Lierse-speler en de scheids legt de bal op de stip. Ahmed Hamed kiest een andere hoek dan doelman Clepkens en brengt de stand op 0-1. De beste kans voor Waasland-Beveren komt er in de eerste helft via Seoudi. Die schat echter een voorzet van Shish verkeerd in waardoor hij onder de bal loopt. Net voor rust opnieuw een kans maar Badash aarzelt iets te lang voor doel. We gaan rusten met 0-1.

In de tweede helft gaat Waasland-Beveren verder op zijn elan. Cavens en Lepoint waren ondertussen Plut en Ladrière komen vervangen. De eerste unieke mogelijkheid van de tweede helft komt er na een knappe actie van Farssi op de linkerflank. Hij bedient Seoudi wiens schot nog net door Sels gepareerd wordt. Waasland-Beveren verdient nu minstens een gelijkspel en stormt vooruit. Cavens scoort, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Even daarna komen we goed weg als El Gabas een bal slecht controleert en op de daklat trapt. Maar de thuisploeg laat zich door deze mogelijkheid van Lierse niet van de wijs brengen. Nu krijgt de ingevallen Da Silva een mooie kans maar hij besluit in de handen van Sels. Maar uiteindelijk lukt het dan toch: Badash kan op corner de bal keihard tegen de netten shotten. En het houdt niet op: even daarna scoort onze Israëliër opnieuw maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor blijft de stand op 1-1.

Waasland-Beveren komt dus als morele winnaar uit deze felbevochten wedstrijd. De belangrijke goal van Barak Badash maakt een wereld van verschil. Hierdoor behouden we aansluiting met de ploegen die net voor ons staan. Tegelijk moeten we bekennen dat we vandaag twee punten laten liggen hebben. Mits een betere afwerking zaten er vandaag zeker drie punten in. Maar opnieuw kunnen we op basis van deze wedstrijd besluiten dat dit Waasland-Beveren niet onder moet doen ten opzichte van de andere ploegen. In de volgende wedstrijden moet zich dit stilaan opnieuw in een driepunter vertalen. Op naar Brussel en Leuven!