Beloften laten verdiend punt in slotfase ontfutselen

Een ontgoochelde, maar fiere coach Tim Bavré maandagavond na afloop van de beloften-wedstrijd tussen WB en leider Club Brugge. Deze inleiding geeft aan dat het nipte 1-2 verlies, dat daarenboven in de slotseconden tot stand kwam, niet strookte met de krachtsverhoudingen tussen de lijnen in de 89 minuten die werden voorafgegaan aan de winning-goal. Het was met belangstelling uitkijken naar hoe onze jongens zich zouden herpakken na de pijnlijke 4-0 nederlaag in Lokeren van 12 oktober.

En dat bleek best mee te vallen, want met weinig respect voor de leider, trok WB van meet af aan in de aanval. Omstreeks het kwartier werd een zeer bedrijvige Plut foutief gestuit in de zestien, maar Jonathan Rowell trapte de strafschop over. Waasland-Beveren was niet aangeslagen en bleef offensief denken en voetballen, maar nieuwe pogingen van Plut en Volckerick werden gestopt door de doeman of gingen naast. Blauw-Zwart kreeg nauwelijks uitgespeelde kansen, maar mocht desondanks met 0-1 naar de thee. De tijd was verstreken toen Club een hoekschop mocht nemen die onvoldoende werd verwerkt door Coosemans en bij de tweede paal ietwat gelukkig in doel werd gedevieerd. De Brugse trainer stelde na rust een en ander bij waardoor de tweede helft evenwichtiger verliep, maar ook nu werd Coosemans amper op de proef gesteld, een kopbal naast niet te na gesproken. Met Hakan Can die de licht geblesseerde Volckerick was komen vervangen, werd meer druk naar voor gezet en dat leverde in de 83ste minuut de terechte gelijkmaker op. Mooie actie op links van Plut en Hakan Can die keurig kon binne tikken.

Een verdiend punt leek in de maak, maar wederom de slotminuut was er te veel aan. IN plaats van de laatste minuten professioneel vol te maken, werd op zoek gegaan naar de 2-1. Balverlies op het middenveld bracht de defensie in problemen waardoor ten koste van een strafschopfout moest worden ingegrepen en deze onverwachtse hulp lieten de West-Vlamingen niet liggen om alsnog een driepunter uit de brand te slepen. Een zure en te vrmijden nederlaag, maar knap dat WB het leider Club heel lastig maakte. De Braziliaanse tester Maja zat na een vliegreis van 18 uur vrij snel door zijn beste krachten heen en werd dan ook aan de rust vervangen.

Tof weetje : Filipe Moutinho Da Silva die we eerder in het clubblad hebben voorgesteld en het Portugees machtig is, mocht tolk spelen tussen coach Tim Bavré en de Braziliaanse tester. Aanstaande vrijdag 26 oktober om 20 uur is WB de gast in het Guldensporenstadion van Kortrijk.

Kwamen aan de aftrap tegen Club Brugge: Colin Coosemans, Timothy Smet, Sam gijsbrechts, Kasim Doumbia, Dean Van den Winckel, tester Maja, Nathan Volckerick, Jonahtan Rowell, Vito Plut, Arne Van den Eynde en Gilles Pringels.

Bankzitters : Ruben Coppens, Michiel Clippelaar, Joell De Smet, Kamara Sajor, Can Hakan, Denis Beliaev en Filipe Moutinho Da Silva.

Vervangingen : 45ste minuut : tester door Joell De Smet. 60ste minuut : Nathan Volckerick door Hakan Can.