Standard – Waasland-Beveren: nabeschouwing

Reactie Dirk Geeraerd

‘We zijn naar Slcessin gekomen met enorm veel inzet. De sfeer zat goed en we waren goed georganiseerd. De flanken zaten niet helemaal in de wedstrijd en we hadden het daar echt moeilijk. Standard heeft in totaal zeven kansen gehad, waarvan drie effectieve doelpunten. Eén van die drie doelpunten is dan ook nog, denk ik, een betwistbare penalty. Dan valt er ook nog een owngoal. De groep krijgt die klap te verwerken en dat lukt niet. Standard krijgt op dat punt in de wedstrijd een enorm cadeau. We verliezen te veel de bal en er werd nog te individueel gespeeld. Clepkens doet wel nog enkele schitterende reddingen.’

Over Standard:

‘Je ziet dat Standard met veel kwaliteit in de ploeg zit. Na de rust waren ze ook te snel voor ons. Zeker een ploeg die in de top 6 zal eindigen.’

Siebe Blondelle

‘Die eerste helft was redelijk goed. We komen 1-0 voor en dan wordt het snel 1-1. Tweede helft beginnen we al slecht. Je komt dan ook op achterstand. Hoe de owngoal ontstond… Bas moest van Damme oppakken. Hij was hem ineens kwijt. Dan liep hij tegen Roel aan of krijgt hij een duw in de rug waardoor die bal ongelukkig tegen zijn hoofd komt en binnen gaat. Echt een domme goal. Veel meer kun je niet meer aan doen.’

De penalty

‘Was het terecht of niet… De speler van Standard ziet dat Belhocine zijn tackle in zet en laat hem dan ook vallen. Uiteindelijk was het ook weer een goal die we konden vermijden. Heel jammer, want het zat er misschien wel in. We gaan ons in ieder geval niet laten hangen en het volgende wedstrijd beter doen.‘